Комисията по законност към Общински съвет -  Родопи е взела

...
</TD
>Комисията по законност към Общински съвет -  Родопи е взела
Коментари Харесай

Ще има или няма да има референдум за присъединяване на Белащица към Пловдив?

Комисията по правда към Общински съвет -  Родопи е взела решение да допусне до сесия предлагането за осъществяване на локален референдум в село Белащица, заяви за Plovdiv24.bg Павел Гимишев, ръководител на Инициативния комитет за отделянето на обитаемото място от община " Родопи " и присъединението към община Пловдив. 

Решението е взето след приемане на публично удостоверение, че  Това значи, че на сесия на " Родопи " общинските съветници би трябвало да решат дали позволяват или не позволяват осъществяване на допитването до популацията. 

"  е кардинално, необичайно е с тези претекстове. След офциалното писмо от Групово дело ГРАО ОбС-Пловдив би трябвало да си препотвърди решението си. Въпрос на политическа воля и разсъдък от всички общински съветници " - разяснява Гимишев.

Разнопосочната информация за броя на подписите се получила поради чиста условност. След събирането на подписите и преместването им от книжен на електронен притежател е пропусната графата за номера на адреса. Преди гласуването в Общински съвет - Пловдив, от община Пловдив поискали от Инициативния комитет да трансформират форма́та, което е направено без да се добавя нищо. Така подписите се оказали с 18 по-малко от нужното. По-късно от община " Родопи " изпратили писмо да трансформират таблицата с инструкции по какъв начин да стане. Така вторият електронен притежател към този момент съдържал правилна информация за годните 451 подписа. 

Ако се даде опция на хората да показват свободно волята си, това ще докара до развиване и на самите общини, уверен е Павел Гимишев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР